Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
25 януари, 2023 10:00
"Thank You, Jan" - видео серии с хумор за програмисти
Случвало ли ви се е да сте в компания на хора, които си разказват шеговити истории и се смеят, а вие не ги разбирате? Освен ако не сте били в програмистките среди вероятно ще се почувствате по същия начин, но има една добра новина. Аз ще ви разясня смешките, за да се посмеете и вие.
30 октомври, 2022 19:07
Стефан Иванов - "Докрая" (2022)
Октомври. Велико Търново. Старият град. Топло и слънчево есенно време. В небето — тук-там облачета. Спокойна обстановка. Пет човека обикалят основно из стария град. Единият нарамил статив като опитен ТКЗС-ар, друг носи нещо кръгло в калъф, а други трима приличат на туристи, ама не са. В тази публикация ще ви разкажа как беше заснет видеоклипа към песента "Докрая" на Стефан Иванов ( Facebook , Instagram ), един млад изпълнител от Велико Търново.
21 февруари, 2022 00:00
Фотографите нямат нужда от лого
Почти всеки фотограф, който започва (включително и когато аз започвах) мисли за свое лого. Отделя доста време и пари за това нещо, но има ли нужда от такова? Аз нямам лого.
21 януари, 2022 09:22
Ще заменят ли камерите на телефоните професионалната снимачна техника?
Едно време мобилните телефони бяха рекламирани като устройства, с които можеш да комуникираш по всяко време и предимствата бяха по-издръжлива батерия, малки размери, наличие на радио, GPS, GPRS и други. Днес почти всяка компания рекламира това как телефонът снима. Но станаха ли телефоните достатъчно добри, за да заместят професионалната снимачна техника?
18 май, 2021 00:00
Влади Въргала за Компютърно-образователен център Progress (рекламно видео)
Компанията! Абе, тука едно момче, на кое' не му помним мноо името, се фанааме да го снимаме, барем каже некоа умна приказка за " Компютърно-образователен център Progress ". Дали се е получИло, че кажете вие.
10 декември, 2020 15:14
Бихте ли си казали мнението ако клиентът не е прав?
Може би сте виждали реклами с фрапиращи правописни грешки. Вероятно сте гледали рекламни клипове, които са толкова недомислени, че се чудите как е възможно да бъдат пуснати и то разработени от голяма фирма и голяма рекламна агенция. В тази статия ще споделя някои от вижданията ми по случая.
29 септември, 2020 13:51
Продуктова фотография за Oublier (гр. Севлиево)
Работата с бутикови малки бизнеси винаги е много по-различна от работата с големи фирми, ако и да има изключения. В работата с малки те бизнеси имаш доста свобода и възможност да твориш спокойно. Интересното е, че малките бутикови бизнеси разчитат доста повече на представянето на бизнеса си отколкото големите компании. Често големи компании имат по-занемарен имидж (сайт, витрини, каталози, служители) отколкото малкия бизнес. Радвам се, че можах да участвам в изграждането на имиджа на Oublier - марка български луксозни и бутикови произведения от дърво и метал.
24 август, 2020 13:06
Бизнес фотография: Стан Даулов
Имах възможността да работя със Станислав Даулов или както е по-известен - Стан Даулов - млад и интелигентен мъж, който от години обучава професионалисти на това как успешно да развиват екипите си и да поддържат подходящ климат на правилни отношения в тях, както и помага на клиентите си да придобият свеж мироглед към бизнес идеите и връзката им с клиентите.
16 август, 2020 10:35
Имат ли нужда фотографите и кинаджиите от бизнес курсове?
Въпреки, че заглавието на статията говори за фотографи и кинаджии, следващите редове се отнасят до всички творци, които създават произведение на изкуството: дърводелци, грънчари, писатели, музиканти, композитори, шивачи, строители и т.н.
15 юни, 2020 08:28
Опасно ли е електромагнитното излъчване от устройствата, които използваме?
Като човек, който работи с техника, която има електромагнитно излъчване, и покрай многото коментари за това дали е вредно или не реших, че е добре да проверя сам лично за себе си. Статията изразява личното мое мнение и измерванията, които направих с уреди, които купих за моя лична употреба. Смятам, че резултатите от това изследване може да са полезни и на други колеги, както и на много хора, които работят с подобни устройства и затова реших да ги публикувам тук.
21 ноември, 2019 09:00
Бизнес фотография и корпоративни видеа за Sb Accounting & Consulting
От години работя с Sb Accounting & Consulting по проекти свързани с бизнес потрети и корпоративни видеа, но чак сега отделих време, за да разкажа малко повече за това как протича обичайно работата по една такава задача.
19 септември, 2019 13:18
Кулата с телескопа (от серията "Алиса в страната на чудесата"): зад кулисите
Тези две изображения бяха непубликувани от серията "Алиса в страната на чудесата", която може да разгледате и в другите публикации . В текущата ще разкажа малко повече за това как бяха направени.
24 юни, 2019 07:27
Как да снимаме в ръчен режим?
Много пъти в този блог съм споменавал за снимането в ръчен режим, както и съм казвал накратко как става, но реших да напиша отделна публикация, която е посветена тази материя.
16 юни, 2019 19:55
Многото снимане няма да ви направи по-добри фотографи
Често виждам съвети за начинаещите фотографи, че трябва да снимат много, за да станат по-добри. Аз лично не съм съгласен с този съвет и в тази публикация ще споделя защо.
7 юни, 2019 19:56
Зад кулисите на видеоклипа на Любена Нинова "Преди да свърши любовта"
При започване на един такъв проект в началото още не знаеш откъде да започнеш и само събираш информация, която е като глинена топка, от която всички от екипа като скулптори започваме да оформяме образ, който малко по малко започва да придобива все по-фини и по-фини детайли. В тази обширна публикация ще споделя как беше сниман клипа на Любена Нинова "Преди да свърши любовта".
21 май, 2019 17:55
Любена Нинова "Преди да свърши любовта" (обща информация)
Последните няколко месеца имах възможността да работя по новия клип на Любена Нинова "Преди да свърши любовта", който е късометражен филм със специалното участие на Ивайло Захариев.
15 декември, 2018 23:58
Фотосесия за онлайн детски магазин "Мини Ти"
Имах удоволствието да снимам снимки за детски магазин " Мини Ти ". Щяха да бъдат използвани за заглавни снимки на някои от страниците на сайта. Клиентът вече имаше продуктови снимки на дрешките и аксесоарите, които предлагаха. Снимките бяха предоставени от самите производители. Аз трябваше само да помогна за снимането на приятни общи снимки на продуктите и кутиите, в които се предлагат. Снимките щяха да бъдат използвани за рекламни банери и за заглавни снимки в сайта.
18 септември, 2018 13:09
Жени, обръщайте повече внимание на кожата си, но по правилния начин
През годините, в които работя в снимането на портрети и на мъже и на жени съм видял, че мъжете са почти винаги с по-здрава и по-добра кожа от жените. Има изключения и при едните и другите, но в общия случай жените имат много повече проблеми с кожата си. В тази публикация искам да дам съвети на жените, които смятам, че ще са полезни за това как изглежда кожата им на снимки и на живо.
21 август, 2018 09:33
Врата в облаците (Алиса в страната на чудесата)
Проект като "Алиса в страната на чудесата" е разрешително за всякакви причудливи идеи и всякакви инструменти, с които да се осъществят. В тази публикация ще разкажа как измислих тази идея и как беше направена.
19 август, 2018 21:16
Летящите острови (Алиса в страната на чудесата)
Това е поредната снимка от серията "Алиса в страната на чудесата", която нарекох "Летящите острови". Снимката е правена на естествена светлина на място, близо до Каспичан. Разбира се, това е шега. Серията "Алиса в страната на чудесата" трудно може да бъде направена на живо, освен ако нямаме подходящи декори, каквито тук очевидно нямаше да можем да построим.