Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
15 декември, 2018
Тихомир Лазаров

Имах удоволствието да снимам снимки за детски магазин "Мини Ти". Щяха да бъдат използвани за заглавни снимки на някои от страниците на сайта. Клиентът вече имаше продуктови снимки на дрешките и аксесоарите, които предлагаха. Снимките бяха предоставени от самите производители. Аз трябваше само да помогна за снимането на приятни общи снимки на продуктите и кутиите, в които се предлагат. Снимките щяха да бъдат използвани за рекламни банери и за заглавни снимки в сайта.

Магазинът е изцяло онлайн и целта на създателите е да предлагат качествени и бутикови детски и бебешки стоки и затова подбират внимателно търговците, с които работят.

За самите снимки клиентът донесе подходящи аксесоари, което беше от изключителна помощ. На място използвахме паднали листа от дърветата, за да подчертаем, че жълтеникавата трева е свързана с есента. Снимките трябваше да имат пастелен вид и да са в синхрон с цветовете и излъчването на сайта. Беше чудесно, че клиентът имаше вкус и моята задача беше основно да давам насоки откъм композицията на аксесоарите и продуктите, с които разполагахме.


 

За заснемането използвах допълнително осветление, но с такава мощност и баланс с околната светлина, че да не изглежда, че е снимано с допълнителни светкавици. Използвах околната светлина за запълваща. Мощността на светкавиците беше съвсем малко по-висока отколкото беше околната светлина, колкото да изпъкнат продуктите. Общият вид на снимките трябваше да бъде със сравнително нисък контраст, за да имат кадрите "пастелен вид". Имах светкавица за "слънце" (в случай, че слънцето се измести и сме в сянка), която беше без софтбокс и още една със софтбокс, която беше за запълване на сенките. Видът на снимките трябваше да има "Инстаграм" излъчване. Надявам се да е постигнато.

Категории: