Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
12 октомври, 2023 23:59
Фотосесия на вокална група "Спектрум"
Много са добри. Това ми беше първото впечатление, когато чух за първи път вокална група " Спектрум ". От малък се занимавам и с музика и мога да оценя сложността на това, което правят. Наистина са много добри. Вижте ги и ги чуйте на техния YouTube канал . "Ама, те ти платиха и затова пишеш така", че кажат някои. Че ми платиха е вярно, но ми платиха само за снимането, а не да казвам мнението си за творчеството им. Тази статия е по-скоро добавка към снимките — нещо, което правя с проекти, които са ме впечатлили по някакъв начин. А и имам особено отношение към музиката, както написах преди това. Музикантите, които четат това могат да проверят дали съм прав. Да се върнем към темата на блога: задачата ми беше да направя кадри на групата, които да се ползват следващите години за плакати, статии, видеа, профилни снимки, събития и т.н. Радвам се, че мога да съм скромен участник в тяхната история и развитие.
30 октомври, 2022 19:07
Стефан Иванов - "Докрая" (2022)
Октомври. Велико Търново. Старият град. Топло и слънчево есенно време. В небето — тук-там облачета. Спокойна обстановка. Пет човека обикалят основно из стария град. Единият нарамил статив като опитен ТКЗС-ар, друг носи нещо кръгло в калъф, а други трима приличат на туристи, ама не са. В тази публикация ще ви разкажа как беше заснет видеоклипа към песента "Докрая" на Стефан Иванов ( Facebook , Instagram ), един млад изпълнител от Велико Търново.
21 януари, 2022 09:22
Ще заменят ли камерите на телефоните професионалната снимачна техника?
Едно време мобилните телефони бяха рекламирани като устройства, с които можеш да комуникираш по всяко време и предимствата бяха по-издръжлива батерия, малки размери, наличие на радио, GPS, GPRS и други. Днес почти всяка компания рекламира това как телефонът снима. Но станаха ли телефоните достатъчно добри, за да заместят професионалната снимачна техника?
18 май, 2021 00:00
Влади Въргала за Компютърно-образователен център Progress (рекламно видео)
Компанията! Абе, тука едно момче, на кое' не му помним мноо името, се фанааме да го снимаме, барем каже некоа умна приказка за " Компютърно-образователен център Progress ". Дали се е получИло, че кажете вие.
24 август, 2020 13:06
Бизнес фотография: Стан Даулов
Имах възможността да работя със Станислав Даулов или както е по-известен - Стан Даулов - млад и интелигентен мъж, който от години обучава професионалисти на това как успешно да развиват екипите си и да поддържат подходящ климат на правилни отношения в тях, както и помага на клиентите си да придобият свеж мироглед към бизнес идеите и връзката им с клиентите.
21 ноември, 2019 09:00
Бизнес фотография и корпоративни видеа за Sb Accounting & Consulting
От години работя с Sb Accounting & Consulting по проекти свързани с бизнес потрети и корпоративни видеа, но чак сега отделих време, за да разкажа малко повече за това как протича обичайно работата по една такава задача.
19 септември, 2019 13:18
Кулата с телескопа (от серията "Алиса в страната на чудесата"): зад кулисите
Тези две изображения бяха непубликувани от серията "Алиса в страната на чудесата", която може да разгледате и в другите публикации . В текущата ще разкажа малко повече за това как бяха направени.
7 юни, 2019 19:56
Зад кулисите на видеоклипа на Любена Нинова "Преди да свърши любовта"
При започване на един такъв проект в началото още не знаеш откъде да започнеш и само събираш информация, която е като глинена топка, от която всички от екипа като скулптори започваме да оформяме образ, който малко по малко започва да придобива все по-фини и по-фини детайли. В тази обширна публикация ще споделя как беше сниман клипа на Любена Нинова "Преди да свърши любовта".
1 юли, 2018 11:48
Галина Чернева и Muslify.bg
Имах удоволствието да снимам Галина Чернева, която е създател на Muslify , зад която марка стоят био мюсли, които се предлагат в различни комбинации с шоколад, сушени плодове, ядки и други био вкусотии и всичко това в много приятна и интересна опаковка, която снимах в няколко различни сесии.
20 май, 2018 09:44
"Писмото" - късометражен филм
Млад мъж възнамерява да напише писмо до жената, която обича. Превъзмогвайки неблагоприятни обстоятелствата, успява да напише романтично писмо. Това беше идеята, която реших да превърна в късометражен филм.