Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
22 май, 2013
Тихомир Лазаров

Изследователят

Снимката е правена между други проекти, върху които работя. Бях видял някъде снимки на изследователи, които слизат в пещера и реших, че изглежда много внушително ако мястото за изследване е красиво и човекът е просто "аксесоар" в снимката, а не толкова център на внимание. 

Така или иначе работя с хора и трябваше човекът да бъде заснет подходящо и да бъде направен монтаж, тъй като подобна снимка изисква малко по-сериозен бюджет ако трябва да се заснеме наведнъж. При заснемането на подобни кадри, които са монтажи, винаги обмислям внимателно как естественатата светлина пада върху човека в подобна ситуация, за да я наподобя максимално реалистично.

imageSequence_20130520115930

Снимките бяха направени навън, независимо, че беше монтаж (обикновено се правят в студио). Използвах елементи от околната среда, които после естествено се съчетаха във финалния кадър (храсти, клони на дървета). Ето един от кадрите по време на снимките

sample

Въжето беше твърде тънко и опитах да го направя на 2 нишки, но не се получи добре, тъй като се разделяше, но за финалния кадър избрах снимка, където въжето беше добре заснето. Работата по снимката беше около 10 часа. Най-много време отне състаряването на постройката на фона, пукнатините и разломите. Всички тези бяха рисувани на ръка.

Ето още веднъж финалния кадър, който може да видите и на официалния сайт:

Изследователят

Ето и кратко видео по време на заснемането:

Категории: