Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
6 октомври, 2013
Тихомир Лазаров

sl-20130711-IMG_7801-Edit

Снимките на терен са ми любимите. Обичам тръпката да отида на място, на което естествената светлина пада красиво и да заснема кадър, в който ако трябва добавям допълнително осветление, за да помогна на фотоапарата, тъй като той все още не е толкова добър колкото очите ни.

Понякога се оказвам на терен, където може и да нямам възможност да снимам същата околна среда в същите атмосферни условия заедно с модел и решавам да запечатам кадъра. Тъй като обичам да присъстват хора в кадрите ми, в този случай заснемам моделите отделно. 

Не винаги нещата са в този ред, обаче. Преди време имах възможност да ползвам едно студио за цял ден и освен студийните портрети, бях решил да снимам кадри, които да направя като монтажи. Една от тези снимки беше "Мостът". Сега публикувам други две, които бях планирал предварително и заснех по такъв начин в студиото, че да паснат на фоновете, които бих заснел след това. Оставаше само да ги намеря. А това не е лека задача. Понякога прекарвам дни в търсене и снимане.

Първият кадър бях планирал да бъде с модела минавайки сред дървета и отмествайки клонче с ръка. За да ми бъде по-лесно да направя финалната снимка сложих в ръката й предмет, който да напомня за това.

golden-forest1-raw

След като намерих фон, снимах го по време на деня, което съвпадаше със светлината, която бях имитирал в студиото и няколко часа търпение, имах това:

sl-20130711-IMG_7801-Edit

За другия кадър исках моделът да е седнал или на прозорец или на клон на дърво. Намерих красив орех и го заснех по подходящото време на деня и след няколко часа търпение и труд получих това:

sl-20130711-IMG_7775-Edit

Тъй като работата през снимачния ден беше в студио, нямаше как да не заснема и съвсем студийни кадри, част от които са тези:

screenshot

Надявам се да ви харесат. Може да ги видите на сайта ми.

Категории: