Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
19 октомври, 2013
Тихомир Лазаров

gv-20130907-_MG_2757-Edit

Снимката е част от сватбена фотосесия, която правих наскоро. Тъй като не снимам цялото събитие, а само фотосесия, мога да се съсредоточа върху кадри, които отнемат повече време за направа. Някои от тях бяха по идея на приказката "Пепеляшка". Те бяха дискутирани предварително с младоженците и бях планирал осветлението, позирането и фона. Тъй като трябваше да заснема фотосесията в мястото на празненството, а там нямаше внушителна сграда, трябваше да направя монтаж. За мен лично е по-добре да снимам всичко наведнъж, без монтажи, но в случая се наложи поради липсата на подходящо място, съвпадащо с това на празненството.

Заедно с този кадър направих и друг, който завършваше историята по начин, както е в приказките - "И те заживели щастливо…":

gv-20130907-_MG_2355-Edit

Снимката в началото се състои от няколко части, всяка от които зансети отделно. Основното беше сградата. Нея я снимах в Габрово, когато минавах през града:

cinderella-breakdown-smaller

Тъй като снимката трябваше да бъде нощна, а аз минавах през деня, знаех, че трябва да изчакам подходящото време, което да имитира посоката на светлина от луната нощем, затова снимах по този начин. В случая слънцето беше зад сградата.

По време на сватбеното празненство повиках за 1 мин младоженеца, за да го снимам за този кадър. Ето оригиналната снимка:

gv-20130907-_MG_2741

След като DJ-ят остави младоженците да си отдъхнат, извиках и булката, за да заснема и нейния кадър:

gv-20130907-_MG_2757

Софтуерно свързах тези снимки в една, като смених цветовете, за да изглежда като нощна снимка:

cinderella-breakdown-smaller-6

Тъй като осветлението, което бях използвал трябваше да имитира светлината от "двореца" и осветлението около него, а фонът ми нямаше такова, се наложи да рисувам осветлението на ръка, като резултатът стана този:

gv-20130907-_MG_2757-Edit
Ето и кратко видео от основните фази при софтуерната работа по тази снимка:

Категории: