Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
13 март, 2012
Тихомир Лазаров

Сервиз "Петков"

Скоро имах възможността да снимам екипа на автомобилен сервиз "Петков" в София. Това е една от снимките, която получиха, на която целият екип го снимах в стил "филмов плакат". Бяха избрани и още няколко снимки, част от които ще публикувам и тук.

Снимките бяха направени в един студен зимен ден, имаше много киша и бях опръскан от минаващите автомобили, още докато разтоварвах техниката :) Това не беше толкова критично, все пак.

За моя радост (и за радост на сервиза) имаше достатъчно клиенти, които да служат за фон, а именно кола и 2 камиона. Харесах си мястото от помещението, което беше с камиона на фон, тъй като чудесно описваше обстановката, в която снимах. Всички си бяха по работните места и трябваше да ги снимам по отделно като ги откъсна за момент от работата, която си имаха. Снимките на всеки един продължиха около 10-15мин и накрая се събраха и за общата снимка.

Ето и някои от тях, започвайки с шефа:

Всички снимки са правени с 4 светкавици. В ъгъла се вижда още една лампа, която беше в самото помещение и тя допринесе много за осветяването на задната част, та може да се каже, че са използвани 5 светлинни източника. Две от светкавиците са насочени към хората, а други 2 - към интериора в помещението.

Първата снимка в публикацията е рисувана, а оригиналната снимка е тази:

Ето отново рисуваната за сравнение:

Сервиз "Петков"

Нямах абсолютно никакви технически трудности при снимането на екипа. Всичко протече гладко, хората бяха изключително отзивчиви и се надявам фотографията да е в полза за бизнеса им. Освен на място в сервиза в ж.к. Дружба, може да ги откриете и на страницата им във Facebook.

Категории: