Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
21 ноември, 2012
Тихомир Лазаров

Бях нает, за да заснема портрети на софтуерната компания Negometrix, с цел да ги използват на техния уеб сайт за презентация на продукта си. Продуктът, който правят, е международна Интернет базирана система за провеждане на тръжни процедури по електронен път. Офисите им са два - централен, в чужбина, и този в София. Трябваше да направя портрети на бял фон на екипа в софийския офис, докато на екипа в чужбина бяха вече направени портрети.

Малко преди снимките ми бяха дадени примерни фотографии, които бяха направени за централния офис, за да видя как да кадрирам хората. Тъй като обикновено снимам много близки портрети, трябваше да променя донякъде начина си на кадриране за тази фотосесия, за да изпълня изискванията на клиентите.

Снимах в една от стаите в офиса, където разположих сгъваем фон (същия, за който говоря в друга публикация), който беше достатъчен за портретите, които се изискваха. Снимките бяха направени с 2 светкавици. Едната беше върху фона, а другата - върху моделите. Общата работа по заснемането беше около 3-4 часа за 10 човека, което е малко, имайки предвид, че при индивидуални фотосесии работя около 1-1.5ч с 1 човек. Ето и разположението на осветлението, което бях направил:

Тези дни получих имейл, че вече снимките са публикувани на сайта им. В началото на публикацията може да видите по какъв начин са внедрени. На известен период снимката се сменя, когато се презареди страницата. Белият фон е помогнал на дизайнерите да изрежат по-лесно хората, за да ги поставят на фона на сайта. Поради нужди, подтикнати от стиловото оформление и дизайна на сайта, са променили цветовете на оригиналните снимки, за което аз нямам нищо против, стига това да е според виждането им за цветовото оформление на текущия дизайн.

Ето оригиналната снимка, която е била използвана на примерната визия на главната страница, която публикувах по-горе:

Като се зареди още няколко пъти главната страница, се сменят и снимките. Ето как изглеждат няколко от другите снимки на заглавната страница (заедно с оригиналните снимки, които са използвани):

Ето и самия екип:

Надявам се снимките да им вършат добра работа, а на четящите да е било интересно. Снимките може да видите и на официалния сайт.

Категории: