Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
5 януари, 2012
Тихомир Лазаров

Тази фотосесия беше част от мой личен проект, който направих покрай снимките на няколко автомобила. Един от автомобилите е на снимката. Поканих модела, да се включи в кадър, който бях решил да направя някой ден. В случая той също остана доволен от снимките, които се получиха.

Снимах на място, което добре познавах и знаех кога къде е слънцето. Снимката е правена в около 16:30 следобяд. Облаците бяха съвсем подходящи и отчасти блокираха слънчевата светлина, което ми даде възможност да получа по-драматичен кадър. Тъй като знаех какъв точно кадър ми трябва, знаех и как ще разположа осветлението си и всичко се получи сравнително бързо. И колите и тази снимка бяха снимани за около 1 час. 

Текущата снимка е направена с 3 светлини (+ слънчевата). Слънцето е зад модела, но е скрито зад облаците. Ако трябва да направя снимката отново, бих използвал и още 1 светлина зад мен, за да може да намали сенките, които се получават между модела и колата.

Снимката не е обработвана допълнително или по-точно махнати са някои дребни недостатъци по колата и по асфалта. Но като визия, тонове и осветление си е същата. Ето и част от списъка с други снимки от фотосесията, които обаче "не стигнаха" до галерията, защото според мен не бяха достатъчно добри. Те не са обработвани. Те са същите като осветление, но просто е липсвало "нещото", което да ги класира за галерията на портфолиото.

Надявам се да ви хареса.

Категории: