Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
31 януари, 2012
Тихомир Лазаров

Както писах в първата част на поредицата, снимките са част от мой личен проект, в който исках да опитам нови неща във фотографията си.

Тази снимка беше най-лесна за изпълнение от всичките, както и най-бърза за заснемане. За нея имаше смяна на гардероба, за което усилие искам да благодаря на моделите, тъй като беше доста студено. Снимано е на същото място като в първата снимка, тъй като багажите и техниките бяха вече настанени и беше трудоемко да се местим. За да не се намокрят багажите на моделите, както и разни калъфи, раници и чанти, бях донесъл един строителен найлон, който беше разпънат върху снега. От време на време минаваха хора и спирах снимането, тъй като бяхме на една от "неофициалните алеи". Казвам "неофициална", защото под снега има само трева и пътечката е естествено направена от ходенето на хората по тревата. Осветлението беше разположено около пътечката и това поне не пречеше на хората да минават.

Снимката е правена на 2 части, тъй като осветлението не беше достатъчно, за да освети моделите. Ако трябваше да бъде снимано всичко наведнъж, трябваше да площта на основното осветление да бъде поне 4 пъти по-голяма и да е отдалечено на поне 4 пъти по-далечно разстояние. С такова осветление могат да се похвалят главно тези, които снимат автомобили в студио с огромни източници на светлина. Тъй като навън такова осветление е трудно да се инсталира (дори и да го притежава някой), реших, че ще направя снимката с това, с което разполагам. Бяха използвани 2 допълнителни светкавици. Снимах отделно моделите и после софтуерно сглобих този кадър.

Надявам се да ви хареса.

Върнете се на първата част от серията или разгледайте третата част.

Категории: