Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
29 януари, 2012
Тихомир Лазаров

Снимката е част от мой проект, който реших да направя на зимна тематика. За целта ангажирах няколко доброволци, които както виждате се справиха отлично. Основното, което прави тази снимка е тяхната емоция. Осветлението и обработката са на заден план. По принцип смятам, че една снимка е добра ако има необходимото послание и емоция. Техническата част е на заден план. Ако и двете присъстват, тогава имаме чудесен резултат.

Снимката е правена в парк. Кучето беше снимано отделно, защото много му се играеше на снега и не искаше да се занимава с фотографии. За да го снимам трябваше да му бъде подхвърлена играчка и то да се затича. Достатъчни ми бяха 3-4 кадъра, за да мога да избера един от тях.

За тази снимка са използвани 2 допълнителни светкавици и доста обработка. Захранването на осветлението се справи геройски в студеното време. Бях го загънал, за да не се изтощават акумулаторите твърде бързо и останах доволен.

Моделите бяха изключително търпеливи и помогнаха много за всеки един от кадрите, които заснех. Без тяхна помощ нямаше как да получа точно тази снимка. Тъй като някои от доброволците трябваше да тръгнат по-рано, а други дойдоха по-късно се наложи да снимам групата на 2 части, като тези 2 части ги сглобих после в една снимка. Софтуерната обработка не е най-силната ми страна. Със сигурност други биха се справили по-бързо и по-успешно, но за мен е важна емоцията, която присъства в снимката.

Най-накрая, след около 3 часа, акумулаторите се изтощиха, като една от последните снимки беше тази, където кучето скача. Реших, че е време да приключваме снимките, тъй като взе да става студено.

Това е първата от серия снимки, която искам да споделя.

Надявам се да ви хареса.

Ако искате да научите първи за всяка от публикациите се абонирайте за блога или станете фен във Facebook.

Продължете към втората част от серията или скочете чак на третата част.

Категории: