Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
12 септември, 2011
Тихомир Лазаров

Една от сферите във фотографията, която не е толкова рекламирана на сайта е сватбената фотография. По принцип не снимаме цели сватби, но е удоволствие да бъдат заснети кадрите, които един ден могат да бъдат отпечатани и рамкирани. Това не са кадрите в църквата. Това не са кадрите в ресторанта. Това не са кадрите в ритуалната зала. Това са кадрите, в които младоженците (а и гостите) се снимат, за да остане това като приятен спомен дори за идните поколения.

Именно тези моменти са ценни за нашия бизнес и ние снимаме тях.

Имах удоволствието да снимам сватбена фотосесия за около 2 часа в най-голямата жега на деня. Всичко беше напечено - гостите и младоженците бързаха за ресторанта, слънцето беше напекло земята, светкавиците преборваха слънчевата светлина. Звукът от генераторите "пиу-пиу" при всяко щракване огласяше малкото паркче, където първо снимах, а после и моста над реката. Младоженците видяха 3-4 от снимките. Показах им ги, за да бъдат с очакване какво ще представлява резултата. Това обикновено успокоява хората (разбира се, ако им хареса това, което виждат на екрана на фотоапарата). Вида на успешна снимка ги кара да се пренастроят с още повече желание за снимки. По този начин хората са по-кооперативни да слушат съветите ми при позирането, имайки бегла представа какво би се получило след като натисна бутона.

Благодаря на момчетата, които ми помогнаха с пренасянето и инсталирането на техниката, тъй като без тяхна помощ трудно щях да се справя навреме, за да не закъсняват младоженците за останалата част от плана за деня. Поизпотих се доста. Изпих сигурно 3 литра вода, но се надявам младоженците да са доволни.

Щракнете върху снимката по-горе, за да видите част от снимките, които снимах. Останалите ще си ги гледат самите младоженци и тези, с които ги споделят.

С тази фотосесия искам да покажа по какъв начин би изглеждала сватбена фотосесия при нас и какво може да се очаква като резултат. Ако някой някога има интерес към работата ни, може да се свърже с нас на координатите, посочени на уеб сайта - http://lazarovphoto.com/contacts.html

За тези, които не са щракнали върху снимката още, ето накратко какво могат да очакват:

Сватбена фотосесия (щракнете, за да видите галерията)

А за тези, които се интересуват повече от техническата страна на снимките - всички снимки са снимани така, както ги виждате. Единствената обработка е да се затъмнят ъглите на снимките, което при повечето снимки дори не е видимо. За повечето снимки са използвани две светкавици.

Advertisements

Категории: