Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
21 юли, 2011
Тихомир Лазаров

Напоследък решихме да добавим някои нови снимки в галерията с "Редакторски", но да бъдат допълнително рисувани. За някои това може да е "твърде нереално", за други може да "интересно". Така или иначе, както оригиналната истинска снимка, така и рисуваната имат своето място като изкуство. По принцип снимките, които рисуваме са много малко обработвани, тъй като 99% от работата я свършваме по време на снимките със съответните осветления.

Тази снимка е част от фотосесия на този млад мъж и неговия мотор. Направихме и някои снимки в движение, както и няколко портретни като тази. Тази е избрана, защото отразява характер.

Тъй като машината е доста тежка, не правихме много снимки в движение, тъй като мястото за маневри беше малко. По време на статичните снимки трябваше да завъртим осветлението, вместо да завъртим модела, тъй като моторът беше по-труден за преместване от няколко статива. Все пак, сме доволни от резултатите.

Текущият портрет е правен с 2 светлини. Въпреки, че е рисувана, тази снимка не се различава особено като нюанси и светлосенки от оригиналната, тъй като за да имаме снимка, която е "удобна" за рисуване, ние първо гледаме да си свършим работата с осветлението по време на снимки, а не да имитираме осветление софтуерно. Имитацията би била имитация и затова предпочитаме да направим снимка, която е предварително осветена, която може да бъде ползвана самостоятелно без обработка, както и обработена по този начин.

За да сравните оригинала с текущата снимка, ви предоставяме кадъра, който беше направен по време на снимки:

Доволни сме и от двете снимки, но тъй като на сайта решихме да покажем и кадри, върху които сме рисували, оставихме рисуваната снимка в галерията ни онлайн. Имаме достатъчно снимки, които не са рисувани и не е лошо да добавим и малко разнообразие.

Надяваме се да ви хареса.

Още снимки от работата ни може да разгледате на официалния ни сайт.

Категории: