Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
28 юни, 2011
Тихомир Лазаров

Тази снимка е част от кратка фотосесия, която направихме тези дни. Беше извън града, на един малък футболен терен. Беше около 20:00 и облаците бяха изключително подходящи за фона на снимките. Искахме да сме далеч от града, защото фонът щеше да е в най-добрия случай жилищни блокове. Първоначалната ни идея беше да снимаме баскетбол, но се случи така, че снимахме футбол.

Имаше няколко постройки, но използвахме широкоъгълен обектив за всичките ни снимки и тези постройки оптически бяха отдалечени. Затъмнявайки и фона (чрез самия фотоапарат) успяхме и да ги направим едвам забележими, за да може на преден план да изпъкнат тези, които снимахме.

Какво можеше да се подобри в тази снимка? Фокусът е изцяло върху вратаря, тъй като естествено погледът гледа натам, но си мисля, че ако бяхме използвали други настройки можеше всичко да е на фокус.

Използвани са 3 осветления за тази снимка. Единият от стативите на осветлението се виждаше вляво горе и беше премахнат софтуерно, но цялостното излъчване на снимката си е така, както е снимано. Небето не е затъмнявано допълнително. Снимката е рисувана, но това, което се вижда като обща визия като светлосенки беше направено по време на снимки, тъй като това е предпочитаният от нас начин на работа.

Ако имате въпроси или коментари, не се колебайте да ни пишете.

Advertisements

Категории: