Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
16 ноември, 2011
Тихомир Лазаров


Целта на тази фотосесия беше да представя дизайнерския бизнес на Тери Георгиева-Караиванова с фотография, с която да рекламира дейността си. Резултатите главно включваха нейна портретна фотография и фотография на част от дрехите, които е правила. Тя е дизайнер-художник, който изработва и рисува по дрехите и моделите си.

Снимките бяха уговорени по обяд в нейното студио. Имахме предварително уговорени идеи, които бяхме готови да изпълним. Точно преди снимките се сетих за нещо, което исках да снимам като завършек на фотосесията и това беше снимката, която публикувах в началото.

Повечето  снимки са правени с 3 светлини. Ето и някои от тези, които бяхме уговорили да снимаме предварително:

fashion  designer

Снимките продължиха около 2.5 часа, тъй като целта беше да се направи всяка от снимките така, че да се хареса на клиента. След като приключихме със задължителните снимки предложих да направя снимката, която публикувах на официалния сайт и която е в началото на текущата публикация. Идеята се хареса и Тери беше от изключителна помощ в реализирането й. По реакцията й разбрах, че ги е харесала и че ще ги ползва в бъдещия си уебсайт (който в момента на писането на тази публикация е още в процес на разработка).

За тези, които са любопитни относно първата снимка в публикацията, снимана е с 4 светлини. Обработката й включва допълнително илюстриране, за да получи този вид, но оригиналната снимка не е по-различна в смисъл на светлосенки. Ето и оригиналната снимка така, както я видя клиентът на монитора:

Надявам се да ви харесат.

Ако търсите фотография за вашия бизнес или за рекламна кампания, разгледайте и други снимки от работата ми и се свържете с мен за да разкажете повече за това, с което искате да помогна.

Категории: