Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
12 януари, 2011
Тихомир Лазаров

Насърчаваме клиентите си да кажат дали имат занимание, което ги охарактеризира или с което се свързват или биват свързвани. Това помага да се получат много естествени снимки поради 2 причини:

1) Самият модел на снимката се чувства естествено в дадено занимание;
2) Желанието, с което един човек застава пред обектива е по-голямо и това се отразява положително на снимките;

В текущата снимка сме използвали 2 светлини, които само да загатнат какво искаме да снимаме. Не е нужно винаги да снимаме всичко, което виждаме с очите си, но само детайл от него. Не е нужно и винаги това, което снимаме да е осветено напълно. Да, фокусът не е върху ръцете, но и публикацията все пак се казва "Гриф". В следваща публикация можем да сложим снимка, на която на фокус са ръцете и да я кръстим "Ръце" (шегувам се).

Когато снимаме е важно не само осветлението и как да осветим това, което снимаме, но и как да запазим сенки и как да създадем сенки, които да допринесат до цялостното излъчване на снимката.

Обработката на снимката включва затъмняване на ъглите на снимката, увеличаване на интензитета на сенките и увеличаване на контраста на снимката.

Ако желаете да разгледате още снимки от работата ни посетете нашия официален сайт или следете тези публикации чрез Facebook или Twitter.

Категории: