Тихомир Лазаров - Блог

Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео

Тихомир Лазаров - Блог | Блог на Тихомир Лазаров за комерсиална портретна фотография и видео
1 януари, 2011
Тихомир Лазаров

Зима е, но не е задължително всичките снимки, коит публикуваме в този сезон, да са зимни. Ето една снимка, която правихме късно есента, но времето беше добро и приятно. Точно като за семейни снимки.

Това е снимка на едно мило младо семейство, които се подготвиха изключително сериозно за цялата фотосесия. Малката госпожица беше много послушна и снимките преминаха с голяма лекота.

Този кадър е правен само с една допълнителна светкавица. Слъчевата светлина беше достатъчна, за да отдели семейството от фона и да ги очертае добре. Композицията е класическа. Забележете как лицата им образуват триъгълник - нещо, което за човешкото око е приятна геометрична фигура.

Единственото в обработка на снимката е, че в горния ляв ъгъл се виждаше бетонна сграда и малко отвличаше вниманието. По тази причина я запълнихме с малко от короната на дърветата около нея. Друга обработка не е правена.

Ако желаете да разгледате още снимки от работата ни посетете нашия официален сайт или следете тези публикации чрез Facebook или Twitter.

Категории: